slovenskyenglishdeutsch

Vág patika Komárom

Szlovákiai Magyar Weboldalak
Ötévesek lettünk...
"Ha az embert szolgálod, szent célt szolgálsz."
Semmelweis Ignác

Az ido kereke megállíthatalanul és észrevétlenül forog. Szinte észre sem vettük, hogy gyógyszertárunk ötödik születésnapját ünnepeljük, pontosabban december 17-én, hisz pár évvel ezelott ezen a napon kezdtük meg muködésünket.

Öt év kemény és kitartó munka áll mögöttünk. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem könnyu feladat megfelelni a különbözo elvárásoknak. Ezért a hagyományos szolgáltatások mellett mindig igyekeztünk valami újdonsággal is meglepni kedves vásárlóinkat és pácienseinket. Hagyományos szolgáltatásaink közé tartozik a :

  • lejárt vagy fel nem használt gyógyszerek átvétele
  • igény szerinti elsosegélycsomag összeállítása a szabadságra, kirándulásra indulóknak
  • állandó nyugdíjas betegeink 5% kedvezményben részesítése vény nélküli vásárlás esetén.

Ezenkívül különbözo szakeloadásokat, illetve termékbemutató napokat is szerveztünk. Minden alkalommal nagy érdeklodés kísérte a szaktanácsadással egybekötött Vichy dermokozmetikai termékcsalád bemutatóit. A Vichy cég mellett partnereink voltak még a hazai Slovakofarma, Lek, Teas, Stiefel Laboratoires és a Pierre Fabre Medicament cégek is.

Felejthetetlen élmény volt a Pasteur-Mérieux védooltásokról tartott eloadása. Vendég eloadóként megtisztelt minket a világhíru orvos genetikus professzor, Dr. Czeizel Endre is. Népszeruségét elsosorban televíziós felvilágosító és ismeretterjeszto musorainak köszönheti. Dr. Czeizel Endre kutató orvosként pályája kezdete óta a veleszületett rendellenességekkel, kisebb mértékben pedig a járványüggyel foglalkozott. Fo muve azonban a családtervezési és genetikai tanácsadási program beindítása, és az ún. "magyar modell" kidolgozása. Komáromi tájékoztatójában az emberi gének feltérképezésérol és az ezzel kapcsolatos kutatásokról, valamint az orvosi genetika és a születésszabályozás 21. századi etikai problémáiról beszélt.

Az eloadások társszervezoi az egészségügyi biztosítók (VZP Dôvera, ZZP Sidéria Istota, CHZP Apollo) voltak.

Rendezvényeinken gyujtést szerveztünk a Gútai és a Komáromi Gyermekotthonnak, a Vakok és Gyengénlátók Komáromi Szervezetének. Megajándékoztuk az Oázis idosek otthonát. Pénzadományban részesítettük a "Gyermekszív", valamint a "Harc a rák és az AIDS ellen" elnevezésu gálaestet, a Komáromi Lepramissziót,és a "Streetboll o putový pohár nákupného centra 2002" sporteseményt.

Gyógyszertárunk szolgáltatásainak keretén belül hetente három alkalommal:

  • kedden 10:00-tol 12:00-ig
  • szerdán 10:00-tol 14:00-ig
  • csütörtökön 10:00-tol 12:00-ig
ellenoriztetheti egészségi és fizikai állapotát. Az ellenorzés a vérnyomás, a zsírtartalom és a testsúly mérésébol áll. A vérnyomást az OMRON 705 CP, a test zsírtartalmát pedig az OMRON BF 300-as monitorral végezzük. Miért mérjük a test zsírtartalmát? Ha Ön túlsúlyos, soványabb a kelleténél vagy súlya éppen megfelelo, a testsúly önmagában nem mondja meg a teljes igazságot zsírszintjérol. A túlzott mértéku zsírtartalom számos egészségügyi problémával szemben érzékenyebbé teheti, ilyen például a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, felnottkori cukorbetegség (II. típus), epehólyag-betegségek, osteoarthritis, noi infertilitás, menstruációs zavarok, légúti betegségek és egyéb más betegségek. Ha az ideális testsúlynál 20%-kal nagyobb a testsúly, kövérségrol beszélünk. A kövérséget és a túlsúlyt Európában és Észak-Amerikában a legfobb közegészségügyi problémának tartják. Ha meg akarja tudni, mennyi testének összes zsírtartalma, látogassa meg patikánkat!

Gyógyszertárunk saját honlapot (www.lpv.sk) is muködtet, mely nemcsak a szakmának, hanem a nagyközönségnek is szóló tájékoztatást nyújt. Oldalunkon hetente friss árajánlatokat közlünk a Green line, Vichy, Jamieson, Walmark, Hipp, Curaden, Ducray, Aderma és Avene termékcsaládokról. Itt megtalálják a komáromi patikák ügyeleti beosztását. Honlapunk mellett egészségügyi ismeretterjeszto on-line magazint (www.apotheka.sk) is muködtetünk. A múlt évben sikerült meglepnünk a nagyközönséget az újság nyomtatott karácsonyi számával. Meggyozodésünk, hogy a 2002. évi nyomtatott kiadványunk is hatékony médiumként szolgál majd, hisz a rovatok kialakításánál felhasználtuk mindazon tapasztalatainkat, amelyeket az Apothéka magazin online kiadásával 3 év alatt megszereztünk.

Gyógyszertári tevékenységünk mellett nagy gondot fordítunk munkaközösségünk egységének megteremtésére is. Ennek érdekében közös programokat szervezünk, és támogatjuk munkatársaink szakmai továbbképzést. A 2002-es évben például meglátogattuk Székesfehérvárott a Fekete Sas patikamúzeumot, és részt vettünk egy - a Magas Tátrában rendezett - szakszemináriumon.

Két évvel ezelott felmerült az ötlet, hogy a lakosság jobb ellátása érdekében az izsai egészségügyi központban gyógyszertárat létesítsünk. Az ötletet tettek követték, és 1999. június 11-én Kelemantia néven megkezdtük muködésünket.

A Vág patika ez év végére új szolgáltatással, az ún. elektronikus gyógyszerkönyvecskével szeretné meglepni kedves vásárlóit. Az elektronikus gyógyszerkönyvecske figyelmeztetést küld, ha két - vagy több - azonos hatóanyagú gyógyszert írt fel betegének az orvos, valamint akkor is jelez, ha olyan készítmények állnak a vényen, melyek egymás hatását befolyásolhatják. Nemcsak az egyszerre felírt gyógyszereket vizsgálja meg, hanem az általunk megadott idointervallumban - akár visszamenolegesen is - ellenorzi az esetleges interakciót és hatóanyag-azonosságot. Az elektronikus gyógyszerkönyvecske a gyógyszerek hatásáról, javallatáról, ellenjavallatáról, adagolásáról, mellékhatásáról, gyártójáról, alakjáról is bovebb tájékoztatást nyújt. Kívánságra a mérési napjainkon mért vérnyomás, zsírtartalom és testsúly értékei is bekerülhetnek ebbe az elektronikus gyógyszerkönyvbe.

Sokéves elokészíto munka után szeretnénk legigényesebb vásárlóinkat is meglepni. Még idén elindítjuk a recept nélkül kapható termékek interneten keresztüli árusítását. Bovebb információk az internetes üzletünk honlapján (www.ilekaren.sk) találhatók.

A 2003-ban tervezett szolgáltatásaink:
  • fizetokártyával ( Eurocard/MasterCard, Maestro, ZBK, VISA, Visa Electron) történo vásárlás bevezetése
  • egy klímaberendezés üzembe helyezése, mellyel a nyári hónapok hoségét szeretnénk kellemesebbé tenni
  • a vércukor- és a koleszterinszint mérése
  • a komáromi internetes vásárlók részére ingyenes futárszolgálat beindítása.

Bízunk abban, hogy új szolgáltatásaink is elnyerik az Önök tetszését. Ezúton is szeretnénk megköszönni az elmúlt öt évben tanúsított bizalmukat, mely nélkül nem érhettük volna el sikereinket, és nem ünnepelhetnénk meg ezt a jeles évfordulót. Meggyozodésünk, hogy az Önök segítségével a Vág gyógyszertárnak még sok hasonló szép évfordulóban lesz része.


Horváth Etelka, Vág patika Komárom
2002. december 17.


 
Ako sa Vám páči naša domovská stránka?
  Som spokojný
  Uvítal by som viac grafiky
  Chýbajú mi tu odborné informácie o liekoch
  Uvítal by som viac odborných článkov
  Uvítal by som diskuzné fórum
 
 výsledky